Nedovolené ozbrojovanie v domove sociálnych služieb. Matrace odcudzené kuriérovi v osade v Jarovniciach. Objasnená krádež železného šrotu. Obvinený z nelegálneho výrubu dreva v hodnote 6.000,-Eur

31.01.2014 Prešov

Nedovolené ozbrojovanie v domove sociálnych služieb
67 ročný muž bývajúci v jednom z domovov sociálnych služieb v Prešove, prechovával u seba už niekoľko rokov nelegálnu zbraň.
Na túto skutočnosť upozornila opatrovateľka, ktorá včera / 30.01.2014 / dopoludnia našla v izbe muža krátku guľovú zbraň a 80 nábojov. Muž nebol držiteľom zbrojného preukazu a ani nemal žiadne povolenie na držbu zbrane a streliva, čo sa v zmysle platného zákona o zbraniach a strelive, sa posudzuje ako nedovolené ozbrojovanie. Predmetná zbraň a náboje boli zaistené a zaslané na expertízne skúmanie. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Matrace odcudzené kuriérovi v osade v Jarovniciach
Včera /30.01.2014/ došlo ku odcudzeniu tovaru z úložnej plochy nákladného motorového vozidla jednej z kuriérskych spoločností.
Ku krádeži došlo v rómskej osade obce Jarovnice, okr. Sabinov a odcudzených bolo 5 matracov aj s kompresorom, ktorých cena bola viac ako 1.000,-Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Jarovnice začal v prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže a páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Objasnená krádež železného šrotu
Trom mladíkom vo veku 18,17 a 16 rokov, bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Stropkove vznesené obvinenie z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
Začiatkom januára tohto roku po predchádzajúcej vzájomnej dohode všetci traja v čase okolo 22:00 hodiny preskočili oplotenie riadne uzamknutého areálu jednej z firiem v obci Stropkov a odcudzili železný šrot o hmotnosti 270 kg. Obvinení muži pochádzajú z obce Sedliská a zo Stropkova, stíhaný sú na slobode.

Obvinený z nelegálneho výrubu dreva v hodnote 6.000,-Eur
V katastrálnom území obce Baňa, okr. Stropkov, na mieste zv. ,,Židovská dolina,, došlo k nelegálnemu výrubu dreva.
Z tohto skutku bol obvinený miestny 53 ročný muž, ktorý mal ešte v novembri minulého roku bez potrebného povolenia vyrúbať 14 stromov, čím sa dopustil prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Uvedeným konaním bola spôsobená pre Okresný úrad životného prostredia v Stropkove spoločenská škoda vo výške 6.000,- Eur.

Žena z obce Čičava rada ,, navštevovala,, cudzie príbytky
Pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže bolo povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou vznesené obvinenie 24 ročnej žene z obce Čičava, ktorá sa takého konania nedopustila prvýkrát.
Obvinená žena 18.01.2014 vošla na riadne oplotený pozemok jedného z rodinných domov v obci Čičava, okr. Vranov n/Topľou, vošla do domu odkiaľ odcudzila finančnú hotovosť 570,-Eur. Druhej krádeže sa mala dopustiť 27.01.2014, kedy neoprávnene vošla na riadne oplotený pozemok ďalšieho rodinného domu na Ul. Dlhej, vo Vranove n/Topľou, odkiaľ z vetrovky zavesenej na chodbe si odniesla peňaženku s dokladmi a finančnou hotovosťou. V tomto prípade bola škoda vyčíslená na sumu takmer 120,-Eur.   
 
npor. Ing. Jana Migaľová
Oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región

mark